پیام وزیر مهاجرت کانادا به دانشجویان خارجی: همه شما نمیتوانید در کانادا بمانید…
کانادا در حال بازنگری در تعداد ویزاهای بلندمدتی است که به دانشجویان بینالمللی اعطا میشود، که این تصمیم نشاندهنده تمایل دولت برای کاهش سرعت مهاجرت و کاهش رشد جمعیت است.
مارک میلر، وزیر مهاجرت، در یک مصاحبه تلفنی اظهار داشت که مقامات فدرال و استانی در حال بررسی چگونگی تطبیق تقاضای بازار کار و دانشجویان بینالمللی هستند. وی تاکید کرد که با وجود اینکه کانادا سالهاست از دانشگاهها و کالجها برای جذب مهاجران تحصیلکرده و در سن کار استفاده میکند، ویزای تحصیلی نباید تضمینی برای اقامت دائم یا شهروندی کانادا باشد.
وی اضافه کرد که وعده اقامت نباید به دانشجویان داده شود. دانشجویان بینالمللی میتوانند به کانادا بیایند، تحصیل کنند و سپس به کشور خود بازگردند و از مهارتهای کسب شده بهرهبرداری کنند.
نخست وزیر جاستین ترودو به دلیل افزایش هزینههای زندگی، رقابت شدید برای مسکن و افزایش بیکاری با فشار فزایندهای مواجه شده است. اوایل سال جاری، کانادا سقف جدیدی برای صدور ویزای دانشجویی بینالمللی تعیین کرد و پیشبینی کرده است که امسال ۳۰۰ هزار ویزای دانشجویی صادر شود، که کمتر از ۴۳۷ هزار ویزای صادر شده در سال گذشته است.
مقامات اکنون در حال بررسی دقیق این موضوع هستند که کدام یک از دانشجویان خارجی پس از اتمام تحصیل در کانادا باید بمانند. میلر تاکید کرد که کانادا باید به گونهای عمل کند که مطمئن شود مشاغل متناسب با تحصیلات دانشجویان بینالمللی در دسترس است. وی افزود که بحثهایی در مورد انعکاس نیازهای نیروی کار و چگونگی تطبیق ویزای کار پس از فارغالتحصیلی با کمبود نیروی کار هر استان وجود دارد. او تاکید کرد که دیگر خبری از قرعهکشیهای بدون کنترل و سقف نخواهد بود.
تعداد دانشجویان بینالمللی در کانادا به سرعت در حال افزایش است. در سال ۲۰۲۲ حدود ۱۳۲ هزار ویزای کار پس از فارغالتحصیلی صادر شد که نسبت به چهار سال قبل ۷۸ درصد افزایش داشته است.
تغییر سیاستهای مهاجرتی نیازمند گفتگوهای بیشتری میان مقامات و صاحبان مشاغل است. دولت ترودو همچنین در حال بررسی نحوه استفاده و سوء استفاده از یک برنامه جداگانه است که به شرکتها اجازه میدهد برای ورود کارگران موقت خارجی درخواست دهند. او متعهد شده است که نسبت ساکنان موقت را از ۷ درصد به ۵ درصد جمعیت کاهش دهد.
کارگران خارجی در جزیره پرنس ادوارد در هفتههای اخیر پس از کاهش تعداد نامزدهای اقامت دائم برای بخش فروش و خدمات توسط دولت استانی، دست به اعتراض زدهاند و برخی از آنها حتی اعتصاب غذا کردهاند.
با این حال، میلر پس از شرکت در یک میزگرد با رسانههای محلی در سوری، بریتیش کلمبیا، که جمعیت زیادی از مهاجران جنوب آسیا دارد، اعلام کرد که همچنین نگران نشانههای نژادپرستی در کانادا است.